Családja

Szülei Sally és Andrew Turner. Édesanyja tanárnő, édesapjának pedig egy fa-paletta gyártó cége van.

Két bátyja van, és egy interjúban elárulta a The Telegraphnak, hogy "Nagyon szórakoztató gyerekkorom volt. Disznóólaink, pajtánk és karámunk is volt, és sokszor a sárban dagonyáztunk."

Sophie Turner és Joe Jonas 2016 novembere óta egy párt alkotnak. 2017 októberében Joe eljegyezte Sophiet.

2019. május 1-én Las Vegas-i eskető kápolnában néhány barátjuk társaságában kimondták a boldogító igent. Az eseményt Diplo örökítette meg Insta-sztorijában: Sophie tanúja sógornője, Priyanka Chopra volt, míg Joe-é öccse, Nick Jonas. A fiatalokat egy Elvis-hasonmás eskette össze, cukorkás gyűrűt húztak egymás ujjára, és ezentúl a színésznő neve hivatalosan is Sophie Jonas lett. Össze kellett házasodniuk az Egyesült Államokban is, hogy legális legyen az esküvő, de attól még a fő esemény nyáron volt, Franciaországban.

2019. június 29-én Sarrians városában erősítette meg házassági fogadalmát Sophie Turner és Joe Jonas. A szerelmesek a szertartás után a Château de Tourreau-ban látták vendégül szeretteiket. Sophie barátnői társaságában készült fel. Sophie egy mesés Louis Vuitton-ruhakölteményben tündökölt a nagy napon. A fotót Corbin Gurkin fényképész készítette a szerelmespárról, akik a Mr és Mrs Jonas címmel osztották meg a képet az Instagramon. Eddig csak ez az egy kép található meg az esküvöjükről, valamint egy kép a felkészülésről a ceremónia előttről.

Lánybúcsúján, amely egy kisebb európai körútnak is megfelelt: Spanyolországban, Németországban és Csehországban is járt a lánycsapat. Sophie még arra is odafigyelt, hogy a csajok mind kapjanak a bulihoz illő parókát, és mindannyian színes ruhában partiztak esténként. A lányok a Jonas Brothers londoni koncertjén kezdték az ünneplést, majd a spanyolországi Benidormba repültek, aztán jött Berlin, majd Prága. A szervezésben Maisie Williams  is nagy szerepet vállalt, a barátnők állítólag éjjel partiztak, nappal pedig valamelyik szálloda teraszán napozva pihenték ki a fáradalmakat.