2. évad

2×01 The North Remembers
Megjelenés: 2012. április 1.

Cersei kellemetlenségére Tyrion megérkezik Királyvárba, hogy felvegye feladatait, mint a Segítő megbízottja. Sárkánykőn Stannis Baratheon szövetséget köt egy új istenség papnőjével, Mellisandrével és kinyilvánítja a Vastrónra vonatkozó követeléseit Joffrey vérfertőző származását világgá kürtölve. Mikor ennek híre a fővárosba jut, az Aranyköpönyegesek (a Városi Őrség) lemészárolják Robert fattyait. Három győzelem után Robb Stark az Észak függetlenségéért cserébe békét ajánl a Lannistereknek, miközben Theont Balon Greyjoyhoz, Catelynt Renly Baratheonhoz küldi segítségért. A Falon túl az Éjjeli Őrség emberei egy Craster nevű vadnál és feleség-lányainál szállnak meg. Essosban Daenerys emberei a Vörös Pusztaságban szomjaznak, a khaleesi lovasokat küld szét, a segítség reményében.


2×02 The Night Lands
Megjelenés: 2012. április 8.

Miután kilenc évet töltött a Starkok felügyelete alatt, Theon Greyjoy visszatér otthonába, Pyke-ba, és találkozik nővérével, Yarával és apjával, Balonnal. Balon ahelyett, hogy szövetséget kötne Robbal, és tőle kapna koronát, inkább erővel akarja elnyerni koronáját. Cercei visszautasítja Robb békefeltételeit. Tyrion a Falra száműzi Janos Slyntet, az Aranyköpönyegesek parancsnokát, helyébe saját emberét, Bronnt állítja. A Fal felé vezető úton Arya felfedi kilétét Gendrynek. A Faltól északra Craster egyik lánya, Szegfű Samwell Tarly segítségét kéri, mert félti meg nem született gyermekét. Jonhoz fordulnak, aki visszautasítja őket. A Vörös Pusztaságban Daenerys egyik küldöncének levágott fejét hozza vissza lova. Sárkánykőn Tengerjáró Davos, Stannis embere egy Sallhador Saan nevű kalózt próbál megnyerni a háborúhoz, Stannis pedig fiúgyermek reményében szeretkezik Melisandrével. Jon rájön, hogy Craster az élőholtaknak áldozza fiúgyermekeit.


2×03 What Is Dead May Never Die
Megjelenés: 2012. április 15.

Catelyn Stark Renly király táborába érkezik, hogy szövetségről tárgyaljon. Tyrion Joffrey ügyéhez keres támogatót, három különböző házassági ajánlatot kieszelve, mely segítségével azt is kideríti, ki Cersei kéme a Kistanácsban. Deresben Bran Stark azon töpreng, mit jelenthetnek álmai, melyekben farkasalakot ölt. A Fal felé tartó újonccsapatot Lannister katonák támadják meg.


2×04 Garden of Bones
Megjelenés: 2012. április 22.

Catelyn békére és összefogásra próbálja bírni a Baratheon fivéreket a Lannisterek ellen. Joffrey nyilvánosan megalázza és megvereti Sansát a bátyja, Robb győzelmei miatt. Tyrion menti ki a lányt, majd cserébe örömlányokat ad a királynak, aki azonban kegyetlenül megvereti a két prostituáltat. Aryát és Gendryt fogolyként Harrenhalba viszik, ahova Tywin Lannister is hamarosan megérkezik, és pohárnokként maga mellé veszi Aryát. Daenerys csapata egy virágzó városba, Qarthba érkezik, ahol egy gazdag kereskedő veszi pártfogásába.


2×05 The Ghost of Harrenhal
Megjelenés: 2012. április 29.

Harrenhalban felajánlja a segítségét Aryának a rejtelmes Jaqen H’ghar, akit és két társát a lány korábban, a Lannisterek támadásakor megmentett. Melisandre és Stannis árnyvarázslata megöli Renlyt, minekutána Catelyn és Brienne menekülni kényszerül. Theon kihajózik Pyke-ból, azzal a feltett szándékkal, hogy bebizonyítja apjának, hogy ő is igazi vasember. Az Éjjeli Őrség csapata egy ősi erődhöz érkezik, melyet az Elsők Öklének hívnak, ahol berendezkednek a vadak ellen. Jon felderítőútra indul idősebb testvéreivel.


2×06 The Old Gods and the New
Megjelenés: 2012. május 6.

Theon beveszi Deres várát, mely hír hallatán Robb bosszút esküszik. Tyrion Dorne-ba küldi Myrcella hercegnőt, Királyvár népe pedig Joffrey ellen fordul, és lázongani kezd. Az Elsők Öklétől elindult csapat rajtaüt a vadak egy előörsén, és hátrahagyják Jont, hogy végezzen egy vad lánnyal, de a fiú nem teljesíti a feladatot. A Tyrellek felajánlják szövetségüket a Lannistereknek Stannis ellen.


2×07 A Man Without Honor
Megjelenés: 2012. május 13.

Ygritte próbálja elcsábítani Jont, majd kihasználva a fiú éberségének csökkenését megszökik, és csapdába csalja Jont. Sansa, akit továbbra is gyötrik a zavargás emlékei, arra ébred, hogy először menstruál. Robb táborában Jaime sikertelenül szökni próbál, ám megöli őrét. Catelyn attól tart, a tábor bosszút áll a férfin. Quarthban a mágus Pyat Pree magára vállalja a sárkányok elrablását, lemészárolja a tizenhármak tanácsát, és Xaro Xhoan Daxost teszi meg Quarth királyának.


2×08 The Prince of Winterfell
Megjelenés: 2012. május 20.

Robb Stark megtudja, hogy Catelyn titokban Brienne kíséretével szabadon engedte Jaime Lannistert, hogy cserébe elengedjék Sansát és Aryát. Robb szerelembe esik egy gyógyítóval, Talisával. Tywin Lannister Robb ellen vonul Harrenhalból, mely lehetőséget ad Aryának, Gendrynek és Meleg Pitének, hogy Jaqen H'ghar segítségével megszökjenek. Cersei Lannister Királyvárban azzal próbálja zsarolni Tyriont, hogy elfogja Rost, akit öccse titkos szeretőjének hisz. A főváros Stannis támadására készül, aki Királyvár felé tartva Tengerjáró Davosnak ígéri a Király Segítője címet. A Falon túl egy vad vezető a királyuk, Mance Rayder tábora felé vezeti az elkapott Havas Jont és Félkezű Qhorint. Quarthban Jorah Mormont beleegyezik, hogy elkísérje Daeneryst a Halhatatlanok Házába, hogy visszaszerezzék a sárkányokat.


2×09 Blackwater
Megjelenés: 2012. május 27.

Stannis Baratheon flottája Királyvár alá érkezik, és elkezdődik a feketevíz-öbölbeli csata. A védelem vezetője, Tyrion Lannister egy futótűzzel feltöltött hajó segítségével a támadók jelentős részét megsemmisíti, és személyesen vezeti a szárazföldi ellentámadást, amikor Joffrey király és testőre, Sandor Clegane is elmenekül a csatából. Eközben Cersei régenskirálynő az erődben várakozik és bort iszik Sansa Stark és más hölgyek társaságában. Mikor vesztesnek hiszi a csatát, felkészül fia, Tommen megmérgezésére, de Tywin Lannister és Loras Tyrell időben érkezik, és visszaveri a támadókat.


2×10 Valar Morghulis
Megjelenés: 2012. június 3.

A feketevízi csata után Joffrey felbontja jegyességét Sansával, hogy Margaery Tyrell férje lehessen. Eközben Tyrion saját és Shae életét félti most, hogy apja elfoglalta helyét, mint a Király Segítője. A legyőzött Stannisnek Mellisandre ad új reményt. Brienne bajba keveredik, miközben Jiame-t kíséri Királyvárba. Catelyn megpróbálja meggyőzni Robbot arról, hogy románca Talisával veszélyes, de a fiú összeesküszik szerelmével. Quarthban Daenerys belép a Halhatatlanok Házába, és sikeresen visszaszerzi sárkányait. Saját széfjébe zárja az áruló Xaro Xhoan Daxost, majd magáénak kiálltja ki minden vagyonát, hogy hajót vehessen magának. Theont Deresben saját emberei árulják el egy elkerülhetetlen ostrom előtt, és foglyul ejtik. Osha és Hodor kicsempészik Brant és Rickont Deres parászló romjai közül, és északra, a Falra tartanak. Arya, miután Meleg Pitével és Gendryvel elszöktek Harrenhalból, egyértékes ajándékot, egy érmét kap Jaqentől. A Faltól északra Félkezű Qhorin arra kényszeríti Jont, hogy ölje meg, így bizonyítva hűségét a vadakhoz. A Mások serege körbeveszi az Elsők Öklét.