1. évad

1×01 Winter Is Coming
Megjelenés: 2011. április 17.

Jon Arryn, a Király Segítője rejtélyes körülmények közt meghal Királyvárban. Robert Baratheon Király azt tervezi, hogy felkeresi legrégebbibb barátját, Eddard Stark-ot és felkéri; lépjen Jon helyébe a nemes posztra. Eközben a tenger másik oldalán, Viserys Targaryen arra készül, hogy feleségül adja húgát, Daenerys-t egy nomád barbár törzs vezetőjéhez, hogy cserébe megkaphassa annak befolyását és hordáit.


1×02 The Kingsroad
Megjelenés: 2011. április 24.

Bran csodával határos módon túléli a zuhanást a toronyból. Cersei királyné és testvére, Jaime azonban mindenáron végezni akar a fiúval, nehogy leleplezze az árulásukat. Ned elfogadja a király ajánlatát. A lányaival, Sansával és Aryával Westerosba indul, miközben a felesége, Catelyn otthon marad, hogy gondoskodjon Branről. Közben Ned törvénytelen fia, Havas Jon északra tart, hogy csatlakozzon az Éjjeli Őrséghez. Tyrion mégsem tart a családjával délre, inkább csatlakozik Jonhoz, akivel a Fal felé veszi az irányt. Közben Viserys Targaryen csak az alkalmas pillanatra vár, hogy visszaszerezze a trónt, a húga, Daenerys pedig minden erejével azon van, hogy kitapasztalja, hogyan járhat új férje, Drogo kedvében.


1×03 Lord Snow
Megjelenés: 2011. május 1.

Ned Stark megérkezik lányaival Királyvárba, ahol szembesülniük kell a királyi udvar minden intrikájával és cselszövésével. Ned szolgálatba áll, mint a Király Segítője, míg leányai ismerkednek az új vidékkel. Jon Snow eközben elkezdi a szolgálatot a Falon.


1×04 Cripples, Bastards, and Broken Things
Megjelenés: 2011. május 8.

Eddard megkezdi a nyomozást Királyvár falain belül Jon Arryn gyilkosai után és eközben számos érdekes dolog és rejtély kelti fel a figyelmét. Samwell Tarly csatlakozik Jon-ék csapatához az Éjjeli Őrség tagjaként.


1×05 The Wolf and the Lion
Megjelenés: 2011. május 15.

Robert és Ned összeveszik azon, mit kell lépni a Targaryenek és a dothrakik szövetségére. Catelyn és Tyrion Sasfészekbe, Catelyn nővérének, Lysának otthonába érkeznek. Amikor Tyrion foglyulejtésének híre Királyvárba ér, Jaime Lannister Ned életére tör.


1×06 A Golden Crown
Megjelenés: 2011. május 22.

Jaime-nek menekülnie kell, miközben Nedre marad a Vastrón, amikor a király vadászni megy. Ned törvény elé citálja a Lannister ház fejét, és kárjön milyen titok miatt kellett meghalnia Jon Arynn-nak: a királyné három gyermekének apja nem a király, hanem Jaime. Tyrion párbaj általi tárgyalást követel, és bajnoka győzedelmeskedik, így kiszabadul. Viserys hataloméhségében már Daenerys biztonságát fenyegeti, így Drogo kivégzi.


1×07 You win or you die
Megjelenés: 2011. május 29.

Ned elárulja Cersei királynénak, ismeri az igazságot Jon Arryn haláláról. Robert halálos sebet kap a vadászaton, aki Nedet nevezi ki a királyság védelmezőjének, amíg örököse elég idős nem lesz. Miután Robert parancsára megpróbálják megmérgezni Daeneryst, Drogo megesküszik, hogy elfoglalja Westerost. Ned felkéri Kisujjat, hogy állítsa mellé a városi őrséget, hogy védjék meg, amikor nyilvánosságra hozza, hogy Joffrey nem a király fia, s így a trón Robert idősebb fivérére, Stannisra száll.


1×08 The Pointy End
Megjelenés: 2011. június 5.

Sansa a Lannisterek fogságában marad, míg Arya elmenekül. Ned legidősebb fia, Robb összehívja apja hűbéreseit, szövetségeseit és hadba szólítja őket. Sansa megalázkodik Joffrey előtt, hogy apja életét mentse. Egy ősi gonosz, a Mások tűnnek fel, és csak a tűz állíthatja meg őket. Jon megvédi Mormontot. Tyrion szövetséget köt Sasfészek völgyének vad népeivel. A Keskeny tengeren túl Drogo pusztítva nyugatra masírozik, ám megsebesül. Daenerys megment egy boszorkányt a megerőszakolástól.


1×09 Baelor
Megjelenés: 2011. június 12.

A Starkok és a Lannisterek első összecsapásukra készülnek. A Starkok félrevezetik a Lannistereket és fogságba ejtik Jaime-et. Drogo sebe elfertőződik és haldoklik. Daenerys kétségbeesésében a boszorkány vérmágiájának segítségét kéri, amitől a legtöbb dothraki elborzad. Ned lányait féltve árulónak vallja magát, és elismeri Joffreyt a Vastrón jogos örökösének, azonban ezzel sem segít saját helyzetén…


1×10 Fire and blood
Megjelenés: 2011. június 19.

Észak kiválik a birodalomból és Robbot teszi meg királyának. Robert mindkét fivére igényt formál a trónra, melyen Joffrey ül. Lord Tywin Lannister, a ház feje fiát, Tyriont küldi Joffrey és Cersei kordában tartására a Király Kezének. Jon el akarja hagyni a Falat, ám a barátai maradásra bírják. Daenerys rájön, hogy a vérmágia ára meg nem született fiának élete volt, és bár Drogo életben maradt, csak vegetál, így inkább ő vet véget életének.